Nové herní prvky v areálu bývalého minigolfu

11. dubna 2024

V průběhu jarních měsíců došlo ve sportovně rekreačním areálu vedle zimního stadionu k několika změnám. Rozhodli jsme se ukončit provoz malého brouzdaliště, jelikož se jeho provoz stával rok od roku finančně nákladnější. Jeho příprava a údržba se stávaly v průběhu let velmi komplikované, jelikož šlo o provozování chlorovaného typu bazénu. Navíc jeho návštěvnost byla nepřímo úměrná složitosti provozu. Brouzdaliště bylo vybudováno v letech, kdy Studénka neměla k dispozici koupaliště. V letošním roce zahájíme již šestou sezonu na nově zrekonstruovaném přírodním koupališti, jehož součástí je také velké brouzdaliště. Rodiny s malými dětmi tak mají možnost využít brouzdaliště na přírodním koupališti.

Nově chceme do areálu zakomponovat další herní prvky pro všechny věkové kategorie dětí. V návrhu si můžete prohlédnout konečný výsledek rekonstrukce areálu. V současné době dochází k instalaci dvou herních prvků. Jedná se o největší herní sestavu a houpací koš. Další herní prvky budou přibývat v následujících letech. V budoucnu by tak vzniklo jedno z největších herních hřišť ve Studénce. Areál, kde se v minulosti nacházelo minigolfové hřiště, by se tak v budoucnu mohl stát herním centrem se zaměřením na rodiny s dětmi.

Určitě k tomu přispěje také pódium, které bude umístěno před zpevněnou plochou na místě bývalého brouzdaliště. V letošním roce bude pódium mobilní a bude k dispozici již při oslavách Dne města Studénky, kdy doplní program na hlavní scéně před zimním stadionem. Bude na něm probíhat program určený dětem, a tak by tomu mělo být i v budoucnu. Po instalaci stálého pódia tak budou v areálu probíhat představení určená zejména dětem. Věříme, že změny, které jsme se rozhodli udělat, přispějí k lepšímu volnočasovému vyžití především těch nejmenších Studéňáků.

Nové herní prvky v areálu bývalého minigolfu
Nové herní prvky v areálu bývalého minigolfu
Nové herní prvky v areálu bývalého minigolfu
Nové herní prvky v areálu bývalého minigolfu